Spektakularanije ne može: Portoriko nadoknadio zaostatak od 18 poena i slavio protiv Irana

Nevjerovatna završnica meča

Spektakularanije ne može: Portoriko nadoknadio zaostatak od 18 poena i slavio protiv Irana

Endin Čaušević

Košarkaši Portorika došli su do pobjede protiv Irana sa 83:81 u nevjerovatnom meču prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kini.

Iran je skoro tokom cijele utakmice imao prednost na svojoj strani i činilo se da će lagano doći do pobjede, a onda je Portoriko u posljednjim minutama nevjerovatno zaigrao i nadoknadio čak 18 poena zaostatka.

Portoriko se nije predavao do posljednje sekunde i na krilime Huertasa i Mojice došli su do pobjede rezultatom 83:31. Huertas je bio junak Portorika sa dvije nevjerovatne trojke kojima je donio preokret svom timu i vodstvo od 81:78.

Međutim, ni Iran se nije tako lako predavao. Do kraja je bilo nekih 15 sekundi, a lopta je došla do Hameda Haddadija koji je na nevjerovatan način pogodio trojku i donio svom timu izjednačenje od 81:81.

Činilo se da ćemo gledati produžetke, ali je onda bh. sudija Ademir Zuratović vratio vrijeme na četiri sekunde što je Portorikancima bilo dovoljno za novi napad.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Portoriko je izveo brzo napad i lopta je došla do Mojice koji je pogodio za dva poena i tako donio svom timu pobjedu sa 83:81. Zaista nevjerovatan preokret Portorika i najbolja najava da nas očekuju spektakularne utakmice na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi