Carmelo Anthony mijenja reprezentaciju?
Sa nacionalnim timom SAD-a Melo je od 2004. godine i za to vrijeme je osvojio tri olimpijska zlata i jednu bronzu (Foto: EPA)

Interesantna ideja

Carmelo Anthony mijenja reprezentaciju?

M. Šljivak

Carmelo Anthony mogao bi promijeniti reprezentaciju.

Nakon što je godinama nastupao za selekciju Sjedinjenih Američkih Država gdje je najbolji strijelac tima na Olimpijskim igrama, sada bi mogao igrati za zemlju porijekla Portoriko.

Iako je rođen u Brooklynu, Melov otac je iz ove države, pa bi tako Anthony imao pravo nastupa za Portoriko. Košarkaški savez ove zemlje je već pokrenuo proceduru i pokušaće da nagovore Anthonyja da traže ispisnicu iz KS SAD-a.

Pitanje je ipak da li će FIBA na kraju dozvoliti promjenu državljanstva. Ako bi se to desilo Portoriko bi dobio ogromnu pojačanje u liku 34-godišnje NBA zvijezde koji je godinama unazad jedan od najboljih strijelaca lige.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Carmelo je tokom karijere igrao za Denver, New York, Oklahomu i Houston, odakle je danas i otpušten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi