Spursi povlače dres Manu Ginobilija

Velika čast za sjajnog košarkaša

Spursi povlače dres Manu Ginobilija

E. Dindić

San Antonio Spursi su najavili da će povući broj 20 iz upotrebe, na ceremoniji koja je planirana za 28. mart iduće godine.

Za taj svečani događaj spremljen je i posebni program koji će na prigodan način odati počast Ginobiliju za sve što je tokom svih ovih sezona uradio za Spurse.

Popularni Argentinac će tako postati deveti košarkaš u San Antoniu koji je dobio tu čast da se njegov dres povuče iz upotrebe.

Prije njega to laskavo priznanje pripalo je Bruce Bowenu (12), Tim Duncan (21), Sean Elliott (32), George Gervin (44), Avery Johnson (6), Johnny Moore (00), David Robinson (50) i James Silas (13).

U 16 sezona koliko je proveo u ekipi San Antonia, Ginobili je osvojio četiri NBA prstena.

Manu Ginobili je također upisao se u historiju košarke kao drugi čovjek koji je zajedno sa Bill Bradleyjom uspio da osvoji titulu u Euroligi, NBA prsten i Olimpijsku zlatnu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije