Spursi razbili Grizzliese, prvaci bolji od Warriorsa

Odigrano deset mečeva NBA lige

Spursi razbili Grizzliese, prvaci bolji od Warriorsa

A. Haznadarević

Noćas je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano deset susreta, među kojima je ostvareno i nekoliko jako zanimljivih rezultata.

Pored prvog poraza Brooklyn Netsa u 2013. godini, treba istaći debakl Memphis Grizzliesa, koji su nastradali kod San Atonio Spursa sa visokih 103:82.

 

Spursi su slavili nošeni igrom Tima Duncana, koji je bio najefikasniji igrač sa 19 postignutih poena, a u stopu ga je pratio Tony Parker, koji je postigao 17 poena. S druge strane u dresu Grizzliesa najbolji je bio Rudi Gay sa postignutih 17 poena. 

 

 

Aktuelni prvaci Miami Heatsi su na gostovanju kod Golden State Warriorsa stigli do nove pobjede, slavivši sa konačnih 92:75. Ovaj meč Heatsa je obilježila perfektna predstava LeBrona Jamesa, koji je postigao sjajnih 25 poena, uz 10 asistencija. Kao što smo pisali, baš na ovom meču James je ušao u klub 20.000. 

 

 

Jedini susret koji je završen nakon produžetka, bio je okršaj Toronto Raptorsa i Chicago Bullsa, gdje su Bullsi slavili sa 107:105.

 

Prvo ime meča ubjedljivo je bio Carlos Boozer, koji je u dresu Bullsa ubacio ogromnih 36 poena, dok se izanjega našao Luol Deng sa 19. U protivničkom taboru najefikasniji pojedinac bio je Alan Anderson sa ubaćenih 27 poena, dok se iza njega našao Kyle Lowry sa samo jednim poenom manje.

 

 

NBA, rezultati:

Toronto Raptors  - Chicago Bulls 105:107 - produžetak

Orlando Magic - Indiana Pacers 97: 86 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 109:95 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 105:100 

Oklahoma City Thunder- Denver Nuggets 117:97 

Boston Celtics  - New Orleans Hornets 78:90 

San Antonio Spursa - Memphis Grizzlies 103:82 

Sacramento Kings - Washington Wizards 95:94 

Portland Trailblazers - Cleveland Cavaliersi 88:93 

Golden State Warriors- Miami Heat 75:92 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti