Košarkaški Zmajevi prvog augusta protiv Srbije u Beogradu!

Prijateljska utakmica

Košarkaški Zmajevi prvog augusta protiv Srbije u Beogradu!

Eldar Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prvog dana augusta mjeseca odigrat će prijateljsku utakmicu protiv selekcije Srbije.

Bh. košarkaška A reprezentacija će po prvi put igrati tunir pretkvalifikacija za Olimpijske igre, a pripremat će se protiv istočnih komšija.

Dogovorena je prijateljska utakmica između Bosne i Hercegovine i Srbije koja će biti odigrana 1. augusta u Beogradu.

Kako javljaju mediji u Srbiji, ova utakmica biti će zatvorena za javnost, odnosno neće biti prisutni gledaoci, a vidjet ćemo hoće li biti TV prijenosa.

Srbiji će ova utakmica poslužiti kao pripremna pred Svjetsko prvenstvo koje se održava od 25. augusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Naša selekcija pripreme će početi na Vlašiću već za devet dana, 23. jula, a na spisku selektora Adisa Bećiragića nalaze se sljedeći igrači:

Oglasi

Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.

Naša košarkaška reprezentacija učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijadu, te se nalazi u grupi B u kojoj su još Mađarska, Portugal i Poljska.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mečevi naše grupe će se igrati u poljskom gradu Gliwice, a na rasporedu su od 12. do 20. avgusta ove godine.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale (završnica turnira se također igra u Poljskoj), gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Top Komentari

faris1982
"Prijateljska"""???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi