Srbija izgubila mjesto u ABA ligi

Crna Gora ima najbolji koeficijent

Srbija izgubila mjesto u ABA ligi

Srbija ostaje bez jednog predstavnika u ABA ligi nakon što je Crna Gora ostvarila najbolji koeficijent za tekuću sezonu.

Crnogorci će naredne godine pored jednog zagarantovanog mjesta imati i dodatnog predstavnika, dok će Srbiju predstavljati tri ekipe.

Ovom razvoju situacije najviše je doprinijela podgorička Budućnost koja je dva kola prije regularnog dijela sezone osigurala prvo mjesto sa omjerom od 22 pobjede i samo dva poraza, što u konačnom zbiru sa drugim predstavnikom ove zemlje, ekipom Sutjeske (8-16), daje koeficijent 15.

Podsjetimo, koeficijent se računa tako što se broj pobjeda timova iz jedne zemlje podijeli sa brojem učesnika iz te zemlje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U sezoni 2016/17 ABA liga brojaće 12 timova umjesto dosadašnjih 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi