Košarkaška lekcija Orlova kanadskim zvijezdama: Srbija u finalu Svjetskog prvenstva!

Borba za zlato

Košarkaška lekcija Orlova kanadskim zvijezdama: Srbija u finalu Svjetskog prvenstva!

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Orlovi su u polufinalu savladali selekciju Kanade rezultatom 95:86 i borit će se za zlatnu medalju.

Reprezentacija Srbije je fenomenalnom košarkom pobijedila Kanadu 95:86 i ostvarila je plasman u finale Mundobasketa.

Srbija odlično ulazi u meč. Povela je 8:1, ali Kanađani uzvraćaju odličnim minutama i dolaze do tri poena prednosti, 13:10.

Međutim, potom kreće velika serija Srbije. Nezaustavljivi Bogdan Bogdanović je pokrenuo seriju od 11-0 i Orlovi ubrzo steču osam poena prednosti, što je bila i prednost koju su imali nakon prve dionice, 23:15.

Tim Svetislava Pešića potpuno kontroliše rezultat u drugoj dionici. Bogdanoviću su se priključili Dobrić i Milutinov, pa Kanada nije imala pravi odgovor na igru protivnika.

Srbija je u jednom trenutku otišla i na maksimalnih 15 poena prednosti, a na odmor su otišli s plus 13, 52:39.

Oglasi

Nešto sporije se ušlo u drugo poluvrijeme s obje strane. Napad Kanade je uspješno odbijen i Srbija je vrlo brzo ponovo potpuno kontorlisala igru i rezultat na terenu.

Nakon 30 minuta igre bilo je plus 12 u korist selekcije Svetislava Pešića i bilo je već jasno da su Srbi našli pravi recept za kanadske zvijezde u ovom susretu.

Nije Kanađanima pomoglo ni to što Bogdan Bogdanović nije pogađao. Ostatak ekipe Srbije je igrao odličnu košarku i protivnicima nisu dozvolili povratak u meč.

Bogdanović se pojavio na četiri minute prije kraja. Pogodio je trojku za novih plus 13 (91:78) i potpuno je ugasio sve nade Kanađanima.

Do kraja je Srbija mirno završila posao i došla je do trijumfa koji ih vodi u finale Svjetskog prvenstva, gdje ih čeka bolji iz duela Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bogdan Bogdanović je s 23 poena predvodio Srbiju do trijumfa, Dobrić i Milutinov su dodali po 16, ali ne treba zanemariti učinak ni ostatka ekipe jer su svi odigrali zaista odličan meč.

Kod Kanade je najefikasniji bio RJ Barret s 23 poena, a Dillon Brooks je dodao 16 koševa.

Top Komentari

Bajernovac
Nemoj se novinarcicu ukenjat od srece..sta mi imamo sa njihovim uspjehom
5 4
user1600705501
Svaka cast !! Kapa do poda !!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi