Srbija ostala bez Kuzmića

Povrijedio koljeno

Srbija ostala bez Kuzmića

E. Škorić

Srbija će mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u septembru igrati bez Ognjena Kuzmića.

Srbiju čekaju dueli protiv Grčke i Estonije, a selektoru Sađi Đorđeviću neće se odazvati Kuzmić, koji je povrijedio koljeno.

Kuzmić nije spreman za takmičarske mečeve, tako da će putovati u Madrid gdje će raditi na oporavku i fokusirat će se na sezonu s Real Madridom.

Osim Kuzmića, Srbija će biti i bez Stefana Birčevića, koji je također povrijedio koljeno, dok su upitni Miloš Teodosić i Boban Marjanović. Neće biti ni centra Denvera Nikole Jokića.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Srbija se nalazi u novoformiranoj Grupi L, rivali su joj Grčka, Izrael, Estonija, Njemačka i Gruzija. Tri prvoplaisrana tima izboriće plasman na završni turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi