Srbija razbila Finsku
(Foto: EPA)

Lagana pobjeda

Srbija razbila Finsku

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je jučer u pripremnom meču selekciju Finske rezultatom 95:75.

Selekcija koju sa klupe predvodi Saša Đorđević potpuno je kontrolisala utakmicu u Zrenjaninu i na kraju je lagano dobila podmlađenu selekciju Finske.

Na kraju je susret završen sa 20 razlike u korist srbijanske reprezentacije, koja je tako uspješno krenula u pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Boban Marjanović i Stefan Jović su u pobjedničkom timu ubacili po 12 poena, Dragan Milosavljević je dodao 11 uz pet skokova i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod Finske bolji od ostalih bio je Elias Valtonen koji je također ubacio 12 koševa.

Đorđević u ovom meču nije koristio Nemanju Bjelicu, Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića, dok Nikola Jokić tek treba da se pridruži ostatku ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi