Đorđevićev širi spisak: Na iznenađenje mnogih selektor Srbije precrtao dvije zvijezde

Srbija uskoro kreće sa pripremama za Svjetsko prvenstvo

Đorđevićev širi spisak: Na iznenađenje mnogih selektor Srbije precrtao dvije zvijezde

Reprezentacija Srbije će uskoro početi sa pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kini. Tako je selektor Aleksandar Đorđević odabrao igrače koji će putovati na pripreme.

Đorđević je saopšio širi spisak s obzirom da će na pripreme polovinom jula povesti 18 igrača, dok na SP-u u Kini ima mjesta za njih 12.

Inače, početkom juna je Đorđević saopštio spisak svih košarkaša koji konkurišu za SP, a sada je obznanjeno koji su to igrači precrtani u odnosu na pomenuti spisak.

Tako će na pripreme reprezentacije Srbije sljedeći igrači: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić.

Na iznenađenje mnogih, Đorđević je sa spiska igrača za pripreme odlučio izostaviti dvojicu uglavnom standarnih reprezentativaca za koje se vjerovalo da će put Kine - Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Osim Kalinića i Nedovića, na pripreme neće putovati ni Dobrić, Đoković, Pot, Lazić, Marinković, Jaramaz, Mišković, Dangubić, Zagorac, Apić, Simanić i Jelovac.

Inače, reprezentativci Srbije sa pripremama kreću polovinom jula, dok se Svjetsko prvenstvo igra od 31. augusta do 15. septembra. Srbija se nalazi u Grupi D sa reprezentacijama Angole, Filipina i Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi