Srbi slavili plasman u polufinale, a onda su čuli šta navijači skandiraju s tribina

Emotivne scene iz Manile

Srbi slavili plasman u polufinale, a onda su čuli šta navijači skandiraju s tribina

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je danas deklasirala Litvaniju sa 87:68. Nakon meča gledali smo veliko slavlje na parketu dvorane u Manili, no jedno skandiranje navijača Srbije su svi čuli.

Početak utakmice nije davao dojam da će Litvanci doživjeti tako težak poraz jer su furiozno otvorili meč i zabili četiri trojke iz četiri pokušaja, no tada je za njih sve krenulo nizbrdo.

Srbija je počela igrati nevjerovatno u odbrani i napadu gdje Litvanci uopšte nisu imali rješenje kako da ih zaustave.

Na kraju je Srbija očitala lekciju iz košarke igračima Litvanije i slavila je s čak 19 poena razlike što je malo ko očekivao da će se desiti. No, izabranici Svetislava Pešića pokazali su nevjerovatnu borbenost i motivaciju i zasluženo su prošli među četiri najbolje ekipe svijeta.

Nakon što je utakmica završena gledali smo i veliko slavlje na parketu dvorane u Manili, a na tribinama je bila i grupa navijača Srbije koja je svojoj ekipi pružala veliku podršku tokom cijelog meča.

Oglasi

No, tokom slavlja jedno njihovo skandiranje se posebno našlo u centru pažnje jer su pokazali da nesretnog Borišu Simanića nisu zaboravili.

Simanić je operisan nakon što je doživio povredu na Mundobasketu i čak mu je odstranjen bubreg, a nakon meča dok su svi slavili s tribina se moglo čuti "Boriša, Boriša" što je mnoge oduševilo.

[streamable]https://streamable.com/lyj1rq[/streamable]

Igrači Srbije sada će imati slobodan dan da se koliko-toliko odmore, a onda će se fokusirati na polufinale.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U polufinalu će Srbija igrati protiv boljeg iz okršaja Kanada - Slovenija koji igraju svoju utakmicu sutra s početkom u 14:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi