Srce nije kamen: Otišao je na tribinu, sjeo i isplakao se kao čovjek, ali od sreće

Najemotivnija scena u vrijeme koronavirusa

Srce nije kamen: Otišao je na tribinu, sjeo i isplakao se kao čovjek, ali od sreće

A. Čaušević

Sport je živnuo i opet budi emocije. Tugu i sreću, jer trećeg nema. Iako pandemija koronavirusa nije okončana sezone su se počele privoditi kraju u raznim sportovima, posebno u košarci. 

Baskonija je sinoć poslije velike drame uspjela pobijediti Barcelonu i postati prvak Španije. U Valenciji je bilo 69:67. Ta pobjeda predstavlja najveći uspjeh u karjieri za Ahileja Polonaru.

Italijanski košarkaš je u 28. godini konačno dočekao da osvoji važan trofej s toga ne čudi zašto su ga poslije zaista velike pobjede savladale emocije. 

Nakon što je sve završeno, Polonara je otišao na tribine, sjeo na stepenice, stavio dres preko glave i isplakao se kao čovjek. Jednostavno je, srce nije kamen. Zna to svaki sportista.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Polonara je igrao za Teramo, Varese, Reggio Emiliju i Sassari nakon čega je odlučio da spakuje kofere i zaputi se za Španiju prošlog ljeta. Godinu kasnije osvojio je i prvi trofej u karijeri.

Top Komentari

K79
Dobra utakmica sta više dečko je bio ključni igrač , trica za vodstvo i fenomenalna asistencija za pobjedu ! Bravo Baskonija ! Lijepo je vidjeti da i dalje neki manji klub može postati prvak !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi