Sreća izdaje Warriorse i Curryja: Nakon zgloba stradali i ligamenti koljena

Tek se vratio u ekipu i odmah nova povreda

Sreća izdaje Warriorse i Curryja: Nakon zgloba stradali i ligamenti koljena

Stephu Curryju su se ove sezone vratili hronični problemi sa zglobovima, a prije 15-ak dana je pretripo nešto težu povredu skočnog zgloba zbog koje je pauzirao sve do sinoć.

Sjajni playmaker Warriorsa se na parket vratio sinoć u utakmici protiv Atlanta Hawksa, koju je njegova ekipa dobila 106:94, ali je nakon 29 minuta na parketu opet morao put svlačionice.

Curry se, naime, povrijedio kada je na njegovu nogu pao saigrač JaVale McGee nakon što je pokušao blokirati jedan šut košarkaša Atlante.

Ovaj put je stradalo Curryjevo koljeno, a Warriorsi su ubrzo nakon što je on napustio parket saopštili da je njihov playmaker pretrpio istegnuće ligamenata koljena, te da se neće vraćati u igru.

Košarkaš Warriorsa bi danas trebao proći detaljne preglede, nakon kojih bi se trebalo znati više o težini povrede koju je sinoć zadobio.

Podsjetimo, Curry je ove sezone već propustio 21 utakmicu Warriorsa, uglavnom zbog problema sa skočnim zglobom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi