Šta se dešava sa Jones? Izgleda da je ispraznila baterije

Dama s Bahama na kakvu nismo navikli

Šta se dešava sa Jones? Izgleda da je ispraznila baterije

A. Čaušević

Superiornim partijama i dominatnim izdanjima Jonquel Jones je malo uspavala i razmazila navijače reprezentacije BiH pa se slabije izdanje smatra velikim iznenađenjem.

Poznato je kako je Jones u pogonu praktično 365 dana u godini jer kada ne nastupa u WNBA onda sa Ekaterinbugom u Euroligi te ruskom prvenstvu.

Ekaterinbug je u 9. kolu Eurolige gostovao Veneziji te je zadržao maksimalan učinak nakon pobjede rezulatom 67:74.

Jones nije bila na svom nivou jer je postigla svega šest poena za 15 minuta koliko je provela na parketu, dodala je i sedam skokova.

Učinak je ovo koji je daleko ispod prosjeka sa ponajbolju košarkašicu današnjice pošto je "double-double" učinak za nju normalna pojava.

Popularna Dama s Bahama je prerano ušla u probleme s ličnim greškama pa je trener Miguel Mendez nije koristio u većem dijelu susreta.

Inače, Ruskinje je do pobjede vodila Emma Meeesseman sa 16 poena, dok se kod poražene Venezice sa 20 poena istakla raspoložena Yvonne Anderson.

Treba napomenuti da je Jones i u prethodnom euroligaškom duelu bila i više nego skromna jer je protiv TTT Rige postigla svega pet poena za 17 minuta.

Promo

Top Komentari

Alen23
počela se guzit
0 10
Toniche
Pa igrala je samo 15 minuta i imala 6 poena i 7 skokova.. Glupan od novinara mora znati da je to 37% vremena utakmice i vrlo vjerovatno da je provela cijelu utakmicu bilo bi to nekih 20ak pona i 20ak skokova
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi