Stanić i Kamenjaš složni: Uz pametnu igru do prve pobjede

Spars dočekuje Lovćen

Stanić i Kamenjaš složni: Uz pametnu igru do prve pobjede

OKK Spars održao je konferenciju za medije povodom utakmice 10. kola ABA 2 lige.

Sarajevskom klubu u ovom regionalnom takmičenju ne ide najbolje, trenutno su posljednji bez ijednog boda, a priliku da konačno slave imat će sutra kada na svom parketu dočekuju Lovćen.

Uoči utakmice Sparsi su danas održali konferenciju za medije na kojoj su se ispred kluba prisutnim novinarima obratili pomoćni trener Srđan Stanić i igrač Kenan Kamenjaš.

„Ekipu Lovćena poznajmo iz pripremnog perioda, tako da otprilike znamo šta da očekujemo. Od te utakmice, oni su promijenili sastav i uloge u timu, rasporedili su ih drugačije u odnosu na prethodni period. Mislim da ćemo sutra biti spremni, raspoloženi i da dobro odigramo utakmicu i pobijedimo. Mi od početka sezone imamo problem sa povredama, ali igrači se zaista trude da se što prije oporave“, rekao je pomoćni trener ekipe Srđan Stanić.

Očekivanja je iznio i Kamenjaš.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

„Kao što je trener rekao, sa ekipom Lovćena smo odigrali utakmicu na turniru u septembru, i kako se tim promijenio sigurno je da ni njihova igra više nije ista, ali mi smo u prednosti jer smo od početka u istom sastavu. Mi smo posljednje utakmice odigrali sa porazima od 5-6 razlike, ali nakon dolaska sadašnjeg trenera vidi se forma koju smo podigli. Obično nam malo fali. Mislim da ćemo sutra biti pametniji i da ćemo svih 40 minuta odigrati sa velikom energijom i sa većom pameću i ostvariti prvu pobjedu u ABA 2 ligi“, rekao je Kamenjaš.

Duel između Sparsa i Lovćena igra se sutra s početkom u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti