Stanić: Nadam se dobrom rezultatu protiv Dynamica, nismo nezadovoljni igrom

Pomoćni trener OKK Spars

Stanić: Nadam se dobrom rezultatu protiv Dynamica, nismo nezadovoljni igrom

Pomoćni trener OKK Spars Sarajevo Srđan Stanić obratio se novinarima na današnjoj press konferenciji pred sutrašnju utakmicu u okviru ABA 2 lige protiv Dynamica.

Sparsi u ovom takmičenju imaju omjer 0-7, a posljednji poraz došao je prije pet dana protiv Širokog. Stanić se nije mnogo želio osvrtati na taj meč već je poručio da je zadovoljan igrom ekipe u posljednje vrijeme te da bi i pobjede uskoro trebale doći.

"Nakon jednog teškog perioda mislim da smo došli do željene igre koja nam daje za pravo da se sutra nadamo pobjedi. Utakmica protiv Širokog je prošla, ne bih sada mnogo o tome pričao. Idemo dalje, pokušat ćemo malo bolje iskontrolisati utakmicu protiv Dynamica koja je slična ekipa kao Široki. Znamo otprilike od koga nam prijeti najveća opasnost. Nadam se dobrom rezultatu, dobro smo se spremili".

"Pobjede uvijek dižu ekipu, kada se pobjeđuje atmosfera je uvijek bolja. Ako popravlamo igru, onda imamo čemu da se nadamo. To se ne dešava preko noći. Mi nismo negativni, momci su rasterećeni. Daju svoj maksimum i to je klubu najbitnije. Mi možda jesmo u rezultatskoj krizi, ali u igri se vidi napredak. Ostvarujemo ono što se dogovaramo u svlačionici, to je bitno. Mi ne možemo biti nezadovoljni. Kad krenu pobjede, mislim da će i igračima biti lakše, bit će rasterećeniji", kazao je Stanić.

Na pressici je govorio i košarkaš tima s Grbavice Sandi Grubelić.

"U zadnjim utakmicama smo podigli formu što je sigurno dobro. Fali nam tu još nekih detalja, posebno u završnicama mečeva. Ja mislim da će to doći s vremenom. Kod nas se vidi razlika u igri, nastavit ćemo da radimo ovako".

"Sutrašnja utakmica je vrlo važna za as. Znamo šta da očekujemo od Dynamica. Bit će teška utakmica, ali očekujemo pobjedu jer se dobro spremamo i treniramo", kazao je Grubelić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Ekipa Dynamica trenutno zauzima 8. poziciju u ABA 2 ligi sa omjerom od tri pobjede i četiri poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi