Zvezda ostala bez trofeja u ABA ligi, srbijanski košarkaš odmah okončao karijeru!

Posljednji ples Stefana Markovića

Zvezda ostala bez trofeja u ABA ligi, srbijanski košarkaš odmah okončao karijeru!

Eldar Ganibegović

Crvena zvezda sinoć nije uspjela da osvoji trofej u ABA ligi protiv najvećeg rivala, Partizana, a jedan košarkaš beogradskog kluba odmah nakon utakmice obznanio je kako je došao kraj njegove karijere.

Sinoć su petu utakmicu finala ABA lige odigrali Partizan i Crvena zveza, a crno-bijeli su slavili rezultatom 96:85. 

Crvena zvezda tako je ostala bez trofeja, a karijeru je nakon utakmice okončao njihov dosadašnji košarkaš, Stefan Marković.

On je posljednje dvije sezone proveo u Crvenoj zvezdi, u kojoj je odlučio da stavi tačku na bogatu karijeru.

Marković je u Crvenu zvezdu došao u novembru 2021. godine i za to vrijeme osvojio dve titule prvaka Srbije, Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

Upravo je Marković prošle godine bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje ABA lige, jer je pogodio ključnu trojku za trijumf u petoj finalnoj utakmici.

Oglasi

Karijeru je počeo davne 2005. godine u KK Atlas Novi-Beograd za koji je igrao dvije sezone, da bi nakon toga sedam godina igrao za Vršac d.o.o.

Uslijedila je onda kratka epizoda u Benetton Trevisu, da bi dvije sezone proveo u Valenciji i sezonu u Banvitu. 

Dvije sezone je zatim igrao za Unicaju iz Malage, te je uslijedio odlazak u Rusiju gdje je jednu sezonu nosio dres Zenita i dvije Khimkija. 

Virtus Segafredo Bologna je bio njegov pretposljednji klub pred dolazak u Zvezdu 2021. godine, a tamo je odigrao također dvije sezone. 

[instagram]https://sportsport.ba/kosarka/partizan-navijaci-rekord/453301[/instagram]

Kroz skoro cijelu karijeru bio je i reprezentativac Srbije s kojom je nanizao brojne uspjehe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi