Stradalo je stopalo: Golden State ostao bez Stepha Curryja

Povrijedio se protiv Bostona

Stradalo je stopalo: Golden State ostao bez Stepha Curryja

E. Ganibegović

Golden State Warriorsi poraženi su od Boston Celticsa 88:110.

Boston je u Chase Centru pred oko 18.000 navijača slavio sigurnu pobjedu, a već nakon prvog poluvremena vodii su 32:48 i bilo je jasno da će domaći teško do trijumfa.

Još teže im je svakako bilo kada se u drugoj četvrtini utakmice povrijedio Steph Curry, koji je bio primoran da napusti igru kada je povrijedio lijevo stopalo prilikom skoka za jednom izgbuljenom loptom.

Marcus Smart iz Bostona uzeo je loptu, ali legao svom težinom na Curryjevu lijevu nogu i stopalo. Curry je isprva pokušao izbjeći bol tijekom timeouta, ali je na kraju otišao u svlačionicu. Otišao je nakon što je postigao tri poena u šutu 1 od 4.

Curryjeva ozljeda nastala je samo 48 sati nakon što su on, Klay Thompson i Green u utorak mogli igrati zajedno prvi put u više od 1000 dana.

U toj utakmici, Green se vratio nakon dva mjeseca izostanka zbog ozljeda leđa i potkoljenice. A prije toga, Thompson je propustio čak dvije i po sezone oporavljajući se od puknuća prednjeg ukrštenog ligamenta i Ahilove tetive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi