Steve Kerr razočarao navijače Warriorsa: Thompson vjerovatno propušta ovu sezonu
Thompson je doživio tešku povredu prošle sezone

Thompson je želio da se vrati u februaru, ali...

Steve Kerr razočarao navijače Warriorsa: Thompson vjerovatno propušta ovu sezonu

S. Pašalić

Nova sezona NBA lige je sinoć i zvanično počela utakmicama između Toronta i New Orleansa, te LA Clippersa i LA Lakersa.

Ljubitelji košarke su konačno dočekali da ponovo gledaju sjajne poteze velikih zvijezda u najjačoj ligi svijeta, ali čini se da ove sezone definitivno neće gledati na parketu Klaya Thompsona.

Igrač Golden State Warriorsa u finalu prošle sezone doživio tešku povredu prednjeg križnog ligamenta u lijevom koljenu, a nakon toga je početkom jula završio na operaciji.

Jedan od ključnih igrača Warriorsa proteklih sezona je nedavno najavio kako planira da se vrati na NBA parkete u februaru iduće godine nakon All-Star vikenda, ali čini se da su šanse da se to desi ipak male.

Sjajni šuter je bio optimističan, ali trener Golden Statea, Steve Kerr je ipak realan i uoči nove sezone je izjavio da ovaj tim ne želi rizikovati sa preranim povratkom Thompsona, čak ni ako Warriorsi osiguraju doigravanje.

"Trebamo biti realni. I ja sam tokom studiranja imao puknuće prednjeg križnog ligamenta pa sam propustio cijelu sezonu. Općenito, košarkašima je potrebna cijela godina kako bi se oporavili od takve povrede, a za Klaya bi to značilo da neće igrati u ovoj sezoni", rekao je Steve Kerr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi