Stotka Play Offa protiv Slobode

Liga BiH za košarkašice

Stotka Play Offa protiv Slobode

Edmir Škorić

  Košarkašice Play Offa razbile su Slobodu u Bosanskom Novom u susretu prvog kola prvenstva BiH.

Play Off je jedan od glavnih favorita za naslov prvaka BiH i to je pokazao već na početku. Košarkašice iz Sarajeva deklasirale su domaću Slobodu sa 100:43.

Bio je to lagan ispit za učesnice regionalne lige. Gošće su nakon prvih 10 minuta igre vodile 32:7 i ostatak utakmice više nije bio interesantan.

U svakoj dionici su gostujuće košarkašice bile daleko bolje, pa je trener Goran Lojo imao priliku da odmara glavne igračice i da da priliku curama koje manje igraju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nikolina Babić je predvodila Play Off sa 19 poena, šest skokova i šest asistencija. Nikolina Delić je ubacila 19 poena uz četiri skoka i četiri asistencije. 

Anđela Delić je ubacila 14 poena, a Jovana Marković je imala double-double učinak, ubacivši 11 poena i 12 skokova. U domaćem timu dvocifrene su bile Goronja sa 11 i Marčeta sa 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti