Student bolji od Bratunca, Vogošća od Gradine
Vogošća je stigla i do druge pobjede, a obje je ostvarila pred svojim navijačima

Košarkaško prvenstvo BiH

Student bolji od Bratunca, Vogošća od Gradine

E. Škorić

U mečevima 4. kola prvenstva BiH Student je u Mostaru bio bolji od Bratunca, a Vogošća od Gradine pred svojim navijačima.

Student je svoju drugu pobjedu ostvario protiv Bratunca, a ona se mogla nagovijestiti već poslije prvih 10 minuta, pošto je na semaforu bilo 31:17.

Do poluvremena rezultat je već bio 56:35 i već tada je bilo jasno da su male šanse da se gosti vrate u meč. Uspjeli su da spuste zaostatak, ali na kraju je bilo nedovoljno snage i kvalitete da se u potpunosti vrate.

Najefikasniji u pobjedi Studenta bili su Washington sa 35 poena, Dejan Čup je ubacio 15, kao i Aldin Dželmo. Na drugoj strani Stefan Nikolić je ubacio 25 poena, 19 je dodao Wesley Alcegaire, a 16 Nemanja Nikolić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Što se Vogošćana tiče, oni su sa 92:64 pobijedili Gradinu uz 25 poena Vladimira Vranića, dok je 18 dodao Feđa Vuleta, a 15 Clemons Everet. Dvocifreni su još bili Dušan Hukić sa 11 i Đorđe Mičić sa 10 poena. Na drugoj strani Miodrag Tanasilović je ubacio 17, a Dejan Bjelić 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi