Student dočekuje HEO, Sutjeska gostuje Prijedoru

Prva muška liga RS, play-off

Student dočekuje HEO, Sutjeska gostuje Prijedoru

D. Vejo

Trenutni lider na tabeli Prve muške lige Republike Srpske košarkaši Studenta na svom će parketu u okviru prvog kola play-offa za prvaka, dočekati ekipu HEO iz Bileće dok će u drugom susretu snage odmjeriti Sutjeska koja gostuje u Prijedoru kod istoimene ekipe.

Izabranici Aleksandra Ćikića završili su kao lider na tabeli, na kraju regularnog dijela prvenstva. Njihov protivnik u prvom kolu play-offa je ekipa HEO koja igra kvalitetnu košarku ove sezone. Ovo će biti derbi prve serije jer i jedni i drugi imaju za cilj isto, a to je plasman u viši rang.

U drugom meču sastat će se Prijedor i Sutjeska. Košarkaši Prijedora uvijek su nezgodan protivnik na svom terenu, tako da iz tog razloga tim iz Foče mora se dobro potruditi kako bi ostavio dobar utisak i bodove prikupio sebi.

Utakmice prvog kola play-offa igraju se predstojećeg vikenda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi