Sutjeska bolja od Rogatice

Prva muška liga RS

Sutjeska bolja od Rogatice

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske večeras su u okviru 22. kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu savladali ekipu Rogatice rezultatom 51:48, po četvrtinama je bilo 18:17, 15:7, 8:10 i 10:14.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćina. Sjajna odbrana krasila je igru Sutjeske koja je za dva perioda uspjela da ubaci 33 poena dok su goste limitirali na 24.

Međutim košarkaši Rogatice bude se u nastavku. U veoma tvrdoj i neizvjesnoj trećoj četvrtini postigli su samo 10 poena dok je domaćin svega osam. Blijedo izdanje kako jednih tako i drugih prikazano je i u posljednjoj dionici susreta, ali Fočaci nisu dozvolili iznaneđenje.

Najefikasniji u domaćem sastavi bio je Bodiroga koji je postigao 19 poena, dok je to kod gostiju to bio Okiljević sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi