Student nemoćan u Mejdanu
Trijumfalan početak sezone tuzlanskog tima koji ima velike ambicije na čelu sa trenerom Josipom Pandžom

Druga pobjeda Slobode

Student nemoćan u Mejdanu

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkaši Slobode pobijedili su večeras u Mejdanu mostarski Student 97:70 u 2. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Tim Josipa Pandže je kao favorit ušao u ovaj meč i na kraju je na krilima Josipa Naletilića i Almira Hasandića stigao do trijumfa.

Prvi period donosi izjednačenu košarku. Nijedan tim nije uspio da stvori osjetniju prednost, igralo se veoma efikasno, a gosti su nakon deset minuta imali poen prednosti, 24:25.

Međutim, Sloboda se u završnici prvog poluvremena uspijeva odvojiti. Uspjeli su dobrom igrom u odbrani da limitiraju protivnika na samo 14 poena u ovoj dionici i na odmor su domaći košarkaši otišli sa 12 poena prednosti, 51:39.

Održavao je tuzlanski tim stečenu prednost u drugom poluvremenu. Nisu košarkaši Studenta uspjeli ozbiljno da ugroze prednost domaće ekipe koja je mirnom igrom na kraju uspješno završila posao.

Ovo je Slobodi druga pobjeda iz dva odigrana kola, dok je Studentu ovo prva utakmica u sezoni i prvi poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Josip Naletilić sa 21 poenom, Almir Hasandić je dodao 20, a na drugoj strani Desmond Washington je ubacio 33 poena.

Liga BiH, 2. kolo:

Sloboda - Student 97:70 (24:25, 27:14, 23:21, 23:10)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SLOBODA: Lasetović 2, Jovanović, Jakupović 11, Čerkezović 14, Naletilić 21, Dedajić 7, Omerović, Mirković 11, Hrnčić, Božović 11, Gutić. Trener: Josip Pandža.

STUDENT: Marković, Pehar, Klještan, Širić 3, Zovko 2, Rešidović 4, Mikulić 3, Washington 33, Dželmo 8, Cvitanović 1, Škrobo 10, Ćup 6. Trener: Ahmet Pašalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi