Student siguran protiv Radnika

Student siguran protiv Radnika

Košarkaši Studenta ostvarili su iznimno važnu pobjedu u sklopu 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine protiv bijeljinskog Radnika. 

Od samog početka mostarski klub nametnuo je svoj ritam koji gosti iz Bijeljine nisu uspijevali pratiti. Konačnih 87:81 moglo je biti i izraženije, jer su se košarkaši na rekordnih +21 opustili što su gosti s nekoliko trojki Marka Prskala iskoristili i izborili koliko toliko podnošljiv poraz.

Sjajnu partiju pružio je Amerikanac u dresu Mostaraca Jalen Ross koji je bio podjednako dobar i u realizaciji i kreaciji napada svog tima, postigavši 32 poena uz 7 trojki.

Kapetan Marković i Gudić, svaki s po 16 poena dali su značajan obol ovoj pobjedi zlata vrijednoj za Student. Boljkovac i Prskalo kod gostiju bili su premalo da gosti ostvare bilo što osim uvjerljivog poraza.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Ross 32, Manjgo, Cvitanović, Kovač, Marković 16, Vukadinović, Mikulić 2, Gudić 16, Barbarić, Dubelj 11, Jurković, Cole 10

Radnik: Sandić, Boljkovac 15, Milošević 6, Vasić, Kokoruš 10, Jovanović 5, Kaluđerović 3, Pavlović 9, Prskalo 12, Tomić, Milošev 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi