Luda završnica u Bijeljini i pobjeda Sparsa

Slavili nakon produžetka

Luda završnica u Bijeljini i pobjeda Sparsa

E. Čaušević

U sjajnoj košarkaškoj predstavi ekipa Sparsa je večeras nakon produžetka u gostima savladala Radnik iz Bijeljine sa 95:90 u meču 12. kola Prvenstva BiH za košarkaše.

Sarajevski tim je odlično otvorio meč i nakon prvih deset minuta imao prednost od 24:10. Nakon prvog dijela činilo se da je u ovom meču sve gotovo i mnogi su već Sparsima upisali pobjedu nakon što su vodili sa 47:25.

Ipak, košarkaši Radnika u nastavku meča zaigrali su kao preporođeni, a u posljednjih deset minuta meča rezultat je bio 55:58 za goste. U nastavku meča Radnik je stigao i do preokreta i činilo se da ćemo vidjeti pravo čudo u dvorani u Bijeljini.

No, Sparsi su uspjeli da se nekako saberu, te odvedu meč u produžetke (79:79). Sarajevski tim je u prvim minutama riješio sve kada je otišao na sedam poena prednosti, te na kraju slavio sa 95:90.

Sarajevski tim do pobjede vodio je Đokić sa 25 poena, dok su se u ekipi Radnika istakli Kokoruš i Jovanović sa po 23 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH za košarkaše, 12. kolo:

Radnik - Spars 90:95

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi