Student u triler završnici nadigrao Kakanj

Odlična utakmica u Mostaru

Student u triler završnici nadigrao Kakanj

Pravu dramu gledali smo večeras u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg u režiji košarkaša Studenta i Kaknja. Ove dvije ekipe suočile su se u okviru 11. kola košarkaške Premijer lige, a slavili su mostarski košarkaši rezultatom 78:76, te izborili šestu pobjedu u ovoj sezoni.

Ne toliko kvalitetna, ali uzbudljiva košarka mogla je zadovoljiti malobrojnu publiku na Bijelom Brijegu. Košarkaši Đenana Rahimića bolje su otvorili susret, ali gosti se nisu dali, te smo do kraja gledali neizvjesnu završnicu.

Mogli su do pobjede doći i Kakanjci, ali kada se utakmica lomila, lopta je više slušala košarkaše Studenta kojima nisu drhtale ruke. Mladi Ivo Mikulić bio je džoker s klupe Studenta koji je uz Rossa i Lelića bio je jezičac na vagi koji je prevagnuo na stranu domaćina.

Početak utakmice obilježila je i teška ozljeda playmakera domaćina Dejana Markovića koja kao da je dala dodatnu snagu njegovim suigračima koji su uspjeli nadigrati favorizirane goste.

Kakanj su predvodili sjajni Milivoje Božović sa 27 koševa i 13 skokova, te Mirković s 19 ubačaja.

Student nakon ove pobjede može početi razmišljati i o borbi za eventualni plasman u Ligu 6, a prvobitna ambicija Studenta, ostanak u ligi, ukoliko nastave ovako igrati, ne bi trebala biti nikakav problem.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Gudić 9, Lelić 16, D. Marković, M.Marković 8, Ross 17, Cvitanović, Dubelj 2, Jurković, Manjgo, Mikulić 19, Prskalo, Širić 7.

Kakanj: Božović 27, Mirković 19, Muflizović 3, Negovanović 7, Zahiragić 7, Buza, Dedić 4, Delibašić, Mešinović, Talić 9, Tepić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi