Student upisao važnu pobjedu protiv Bošnjaka

Liga za opstanak

Student upisao važnu pobjedu protiv Bošnjaka

S. Mlaćo

Košarkaši mostarskog OKK Studenta uspjeli su se domoći prve pobjede u Ligi za ostanak. Večeras su u dvorani Bijeli Brijeg ne baš lako, ali zasluženo savladali ekipu Bošnjaka iz Hadžića rezultatom 87:80 te tako održali nadu u ostanak u elitnom rangu BiH košarke. 

Prvi put vođeni pod trenerskom palicom Samira Lerića, nakon što je zamijenio Dženana Rahimića, Mostarci su odigrali dobru utakmicu. Kvartet raspoloženih igrača u domaćem timu, Gudić, Vučković, Ross i Peljto, presudili su gostima kod kojih su raspoloženi bili jedino bivši igrač Studenta Miloš Marković i dojučerašnji kapetan Bosne Edin Rešidović, te Bojan Lulić. Nakon prvog poluvremena koje je završilo skoro u egalu Student je u trećoj četvrtini, ispostavilo se, došao do ključne prednosti koju više nisu ispuštali.

Bošnjak je direktni konkurent Studentu za napuštanje najjačeg razreda domaće košarke pa je za Mostarce ova pobjeda dvostruko vrijedna.

Student: Begić 4, Dubelj 10, Gudić 18, Jurković 6, Ros 16, Cvitanović, Marković, Mikulić 4, Vučković 14, Vukadinović, Širić, Peljto 15

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bošnjak: Marković 18, Damjanović 3, Dragolj 4, Rešidović 24, Mujić 8, Suljić, Lulić 18, Tunović 5, Ahmetbašić, Šabić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi