Vogošća razbila Student za 10 minuta, prvi poraz Mladosti

Liga za opstanak, 4. kolo

Vogošća razbila Student za 10 minuta, prvi poraz Mladosti

Danas su odigrane utakmice 4. kola Lige za opstanak u domaćem prvenstvu, a najubjedljiviju pobjedu je upisala ekipa Vogošće koja je na svom parketu sa 101:76 savladala Student iz Mostara.

Ovo je bila treća pobjeda u Ligi za opstanak za Vogošću koja se trenutno nalazi na prvom mjestu na tebeli ove faze prvenstva. Vogošća je do trijumfa došla dosta lagano, a domaći su zaista furiozno počeli, pa su već nakon prve četvrtine imali +26, a u prvih 10 minuta su postigli čak 40 poena.

Rasla je prednost domaćih i do poluvremena, pa se na odmor otišlo vodstvom Vogošće 63:29. Domaći su sebi mogli dopustiti opušteniju igru u drugom poluvremenu, pa su gosti iz Mostara uspjeli koliko-toliko ublažiti poraz.

Vogošću je do trijumfa vodio sjajni Nedim Mustafica koji je ubacio 24 poena. Odličan je bio i Malick Dime sa 16, dok je poen manje dodao Imran Fazlić. Sjajnu partiju je pružio i Angelo Warner koji je upisao double-double učinak sa 13 poena i 14 asistencija.

Kod Studenta se istakao Ivan Begić koji je ubacio 23 poena, dok je 17 dodao Dinko Peljto.

Do gostujuće pobjede nad ekipom Bošnjaka došla je Sloboda koja je u Hadžićima slavila rezultatom 91:83.

Sloboda je do trijumfa došla ponajviše zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu koje je riješila u svoju korist rezultatom 47:34. U nastavku je Bošnjak zaigrao nešto bolje, ali košarkaši iz Hadžića nisu uspjeli izbjeći poraz.

Tuzlaci su nakon ove pobjede treći, ali imaju isti broj bodova kao prvoplasirana Vogošća i drugoplasirana Mladost iz Mrkonjić Grada.

Slobodu su do trijumfa odveli Marko Rikalo (22 poena) i Almir Hasandić (21 poen), dok se u poraženoj ekipi istakao Edin Rešidović sa 22 ubačena poena.

Radnik iz Bijeljine je u Mrkonjić Gradu priredio iznenađenje i nanio prvi poraz domaćoj ekipi Mladosti. Na kraju je Radnik slavio sa 90:87 i to nakon sjajnom finiša susreta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga za opstanak, 4. kolo:

Bošnjak - Sloboda 83:91
Radnik - Mladost Mrkonjić Grad 90:87
Vogošća - Student 101:76.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije