Studenti nadigrali Sparse u Skenderiji

Bosni pripao sarajevski derbi

Studenti nadigrali Sparse u Skenderiji

Endin Čaušević

U sarajevskom derbiju košarkaši Bosne Royal večeras su savladali Sparse sa 82:69 u okviru šestog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Studenti su veoma dobro otvorili utakmicu u Skenderiji i nakon prvih deset minuta imali su deset poena prednosti (25:15). U nastavku meča bolje su zaigrali Sparsi koji su uspjeli da smanje prednost, a na pauzu se otišlo kod rezultata 34:29 za domaći tim.

Međutim, u nastavku meča Bosna je bila mnogo bolji tim na parketu. Studenti su ponovo igrali dosta bolje i otišli na dvocifrenu prednost, a u jednom trenutku vodili su sa skoro 20 poena razlike.

U zadnjih desez minuta Sparsi su pokušali da se vrate u meč, ali Bosna je uspjela da zadrži prednost. Košarkaši Bosne Royal na kraju su slavili sa 82:69.

Najefikasniji u ekipi Bosne večeras su bili Washington i Šturanović koji su ubacili po 23 poena, dok se u ekipi Sparsa istakao Rogić sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga za prvaka, 6. kolo:

Bosna Royal - Spars 82:69 (25:15, 9:14, 29:19, 19:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi