Suigrači pružili podršku Heurtelu, uprava poručila da napusti zemlju
Foto: EPA

Ne stišava se bura oko slučaja Heurtel

Suigrači pružili podršku Heurtelu, uprava poručila da napusti zemlju

Strasti se ne stišavaju poslij odluke Barcelone da ne dozvoli svom organizatoru igre Tomasu Heurtelu da se u utorak sa gostovanja protiv Anadolu Efesa ukrca na avion iz Istanbula i vrati sa timom u Španjolsku, a košarkaški portal Eurohoops prenosi da su suigrači dali podršku francuskom playmakeru.

Heurtel je ostavljen u Španjolskoj pošto je ustanovljeno da je gostovanje kluba iskoristio da sebi pronađe novi angažman „iza leđa“ klubu.

Prema pisanju Eurohoopsa svi igrači katalonske ekipe upitani su da li žele da Heurtel ostane u timu i svi do jednog su odgovorili da žele. Međutim, generalni menadžer tima i trener Šarunas Jasikevičius rekli su da bi najbolje za igrača bilo da izađe iz ugovora sa Kataloncima i nađe novi angažman u timu koji igra van ACB lige.

Ukoliko to ne bude moguće, tim će se postarati da Huertel nastavi da trenira sa rezervnim timom Barce, ali da ne igra utakmice. Heurtel ima 31 godinu, u Barceloni je od 2017. godine, a prethodno je nastupao za Efes, Baskoniu, Alicante, Strasbourg i Orthez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi