'Sumnjam da smo ikada vidjeli igrača poput Lebrona'

Steve Kerr o Lebronu Jamesu

'Sumnjam da smo ikada vidjeli igrača poput Lebrona'

S. Grebović

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr odabranim riječima govorio je o prvoj zvijedi Cleveland Cavaliersa i po mnogima najboljem košarkašu današnjice, Lebronu Jamesu.

Golden State Warriorsi su pobjedom nakon produžetka u prvom meču finala NBA lige u Oracle Areni 124:114 poveli sa 1-0 u seriji. Cavaliersima nije pomogao ni sjajan učinak Lebrona Jamesa, koji je susret završio s nestvarnim 51 poenom, a još je dodao i osam skokova i isto toliko asistencija. 

"Cleveland ima igrača koji igra na nivou na kojem vjerovatno nikada niko nije. Kad pogledate ono što Lebron radi, nisam siguran da je neko do sada vidio boljeg od njega", rekao je Steve Kerr.

Lebron je ubacio 45 posto poena svoje ekipe, a osim Kevina Lovea koji je postigao 21 poen, ni jedan drugi igrač Cavsa nije završio da dvocifrenim brojem koševa. To naravno nikako ne može biti dovoljno protiv ekipe kakva su Warriorsi. 

Drugi meč finalne serije na rasporedu je u noći sa nedelje na ponedeljak od 2 sata po srednjeevropskom vremenu. I u ovom susretu domaćin će biti Golden State, nakon čega će se serija preseliti u Ohio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi