Sunsi doživjeli pravi debakl na početku play-offa, Nurkić skroman, Garza oduševio za nekoliko minuta

NBA liga

Sunsi doživjeli pravi debakl na početku play-offa, Nurkić skroman, Garza oduševio za nekoliko minuta

Edmir Škorić

Play-off Zapadne konferencije NBA lige večeras su otvorili košarkaši Minnesota Timberwolvesa i Phoenix Sunsa, a domaćin je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 120:95.

Meč se igrao u "evropskom terminu" od 21:30 sati. Za goste je igrao bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, a u rosteru pobjedničke ekipe bio je Luka Garza.

Nurkić je na parketu proveo nešto više od 26 minuta te je ubacio devet poena uz četiri skoka i dvije asistencije, a Garza je dobio priliku za igru na 3,5 minute prije kraja kada je sve bilo riješeno. Zabilježio je za kratko vrijeme jedan skok i imao pet poena.

Početak meča bio je dosta neizvjestan, rezultatska klackalica, a nakon 12 minuta igre Sunsi su vodili 28:27. U drugoj dionici Timberwolvesi su bili mnogo bolji, pa dolaze do dvocifrene prednosti. Bilo je i +14, na poluvremenu +10 - 61:51.

Sunsi smanjuju zaostatak u trećoj dionici i dolaze na samo četiri poena zaostatka, a onda nova serija domaćih koji su u zadnju dionicu ušli sa čak 20 poena razlike (92:72).

Imali su potom +22 i sredinom zadnje dionice stvari su bile gotove, iako naravno u NBA ligi su se i veći zaostaci sustizali u samo nekoliko minuta. Ipak, Phoenix nije imao tu energiju, pa je morao da čestita Minnesoti na pobjedi.

Timberwolvesi su tako poveli sa 1:0 u seriji, a i u drugoj utakmici će biti domaćini, nakon čeka će Sunsi dva puta biti domaćini.

Anthony Edwards je presudio gostima sa 33 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Karl-Anthony Towns ubacio 19 poena uz 7 skokova, a Alexander-Walker 18 poena, dok je dobru partiju pružio sjajni francuski centar Rudy Gobert sa 14 poena i 16 skokova.

U redovima poraženih Sunsa najbolji je daleko bio Kevin Durant sa 31 poenom, dok je Devin Booker ubacio samo 18 poena, a Bradley Beal 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi