Jusuf Nurkić poslao poruku nakon imenovanja Barbareza i Spahića i oduševio Bosnu i Hercegovinu

Napisao je sve jako kratko, ali poruka je jasna

Jusuf Nurkić poslao poruku nakon imenovanja Barbareza i Spahića i oduševio Bosnu i Hercegovinu

Esmer Oštraković

Danas su Sergej Barbarez i Emir Spahić javnosti predstavljeni u svojim novim ulogama u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Dva legendarna kapitena naše reprezentacije od danas imaju nove poslove. Barbarez je novi selektor naše reprezentacije, dok je Spahić imenovan za novog direktora svih reprezentativnih selekcija.

Kada se prije nekoliko dana pojavila informacija da bi se ovo moglo dogoditi navijači su bili prezadovoljni, a danas je sve postalo i zvanično.

Naravno, svi u državi su prezadovoljni izborom novog selektora jer je upravo Barbarez već godinama želja svih navijača, a konačno im je udovoljeno i Barbarez je postao selektor.

Nakon što je sve postalo zvanično oglasio se i Jusuf Nurkić koji je podržao dva legendarna kapitena.

Oglasi

"Nikad nije kasno za prave ljude na pravom mjestu", napisao je Nurkić na svom Twitter nalogu.

Šta su rekli Barbarez i Spahić nakon imenovanja?

Barbarez je bio presretan zbog izbora.

"Sigurno jedna velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za reprezentaciju i za Savez. Dolazimo sa velikom željom i velikim ponosom da pravimo neke velike stvari. Bilo bi nekorektno da sada komentarišem prošlost. Slijedit ćemo naš put i budite uvjereni da će sve biti 100 posto korektno", rekao je Sergej Barbarez.

Nakon novog selektora javnosti se obratio i Emir Spahić.

"Pošto su predsjednik i selektor rječiti, ja ću to malo skratiti. Sve se nekako brzo dogodilo i odigralo. Malo ću vremena uzeti da se ovo malo slegne. Ono što je sigurno ići ćemo planski, onako u dogovoru pa ćemo vidjeti iz utakmice u utakmicu kako će to izgledati. Nadam se da ćemo prvu godinu zgrabiti nešto i bodova i pobjeda. To mi je želja, mada svi sada sa oprezom komentarišu tih prvih osam utakmica. Velike reprezentacije, veliki protivnici i tu treba tražiti imena koja će nositi reprezentaciju u narednom periodu", rekao je Spahić.

O "izgubljenom" kultu reprezentacije Spahić je bio jasan.

"Moramo ponovi izgraditi kult reprezentacije, ali trebamo vas sve. Baš sve vas trebamo", rekao je Spahić.

Top Komentari

Hipo
Joj sto ne mogu ovog ****ara glavatog
0 1
Zulfikar
Bojim se da situacija po pitanju lumpovanja ne bude gora nego sto je bila do sada.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi