Kraj sezone za Warriorse, najgori meč karijere za Thompsona, Nurkić ih javno ismijava
Kingsi se s Pelicansima bore za preostalo osmo mjesto na Zapadu (AP Photo/Godofredo A. Vásquez)

NBA play in

Kraj sezone za Warriorse, najgori meč karijere za Thompsona, Nurkić ih javno ismijava

Midhat Šljivak

Golden State Warriorsi eliminisani su iz trke za doigravanje. U play-in utakmici poraženi su na gostovanju kod Sacramento Kingsa rezultatom 118:94 i završili su ovu sezonu.

Nekada nezaustavljivi Golden State Warriorsi neće igrati u NBA doigravanju ove sezone. Nisu uspjeli slaviti protiv Kingsa u play-in meču i lagano su poraženi s čak 24 poena razlike (118:94).

Kingsi će tako igrati s New Orleans Pelicansima za osmo mjesto Zapadne konferencije, a do trijumfa u ovom meču vodili su ih Keegan Murray s 32 i De'Aaron Fox s 24 ubačena poena.

Stephen Curry je s druge strane ubacio 22 poena, ali najgoru utakmicu karijere odigrao je čuveni šuter Klay Thompson koji je ostao bez poena. Promašio je svih 10 šuteva iz igre, od čega šest trojki za 32 minuta na parketu.

Ovo mu je možda i posljednji meč u dresu Warriorsa jer se uveliko priča o njegovom odlasku iz tima. Kompletnu karijeru je proveo u ovom timu i ovo je poprilično tužan kraj za njega.

Vidjet ćemo šta će biti s Warriorsima tokom ljeta. Za sada je Stephen Curry još uvijek tu, trebalo bi tako biti i naredne sezone, no promjene unutar ekipe koju predvodi Steve Kerr definitivno su neophodne.

Oglasi

Na društvenim mrežama ispadanje Warriorsa komentariše i bh. centar Jusuf Nurkić. Zbog obračuna s Draymondom Greenom tim iz San Franciska mu definitivno nije omiljen i on je našao prigodan način da im se nasmije u lice.

Lakersi idu na Jokića i Denver

Los Angeles Lakersi su kao gosti pobijedili New Orleans Pelicanse rezultatom 110:106 i izborili su sedmo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Nije Pelicansima u ovom meču pomogao ni fantastični Zion Williamson koji je s 40 poena i 11 skokova odigrao jednu od najboljih utakmica karijere jer jednostavno su Lakersi trenutno bolji tim.

Neuništivi LeBron James ubacio je 23 poena u pobjedničkom sastavu, učinku je dodao po devet skokova i asistencija.

Oglasi

Imao je LBJ veliku pomoć. D'Angelo Russell je dodao 21 poen, a Anthony Davis 20 poena i 15 skokova, pa će Lakersi u doigravanju za rivala imati Nikolu Jokića i Denver Nuggetse.

Nema tim iz Los Angelesa prethodnih godina ugodno iskustvo s ekipom iz Colorada i u play-off meč ulaze kao potpuni autsajderi.

Parovi doigravanja Zapadne konferencije NBA lige izgledaju ovako:

Oklahoma - New Orelans/Sacramento
Denver - LA Lakers
Minnesota - Phoenix
LA Clippers - Dallas

Večeras se igra play in turnir i u Istočnoj konferenciji nakon čega će biti jasnija slika rasporeda i u ovom dijelu NBA lige.

Top Komentari

user1677490484
Green ima 4 prstena što Jusuf ne može ni na igrici vjerovatno, ali to su ti seljački kompleksi. Pa bolan budi normalan, ponizan, ambiciozan i svoja posla. Nevjerovatno.
1 1
GradSoli
poraženi s čak 26 poena razlike (118:94). Ono kad dva broja ne znas oduzeti...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi