Super kup ABA lige u Baru, Igokea se bori za trofej

Učestvuje osam ekipa

Super kup ABA lige u Baru, Igokea se bori za trofej

D. Rakanović

Čelnici ABA lige danas su na sjednici u Beogradu odlučili su da se sledeće sezone organizuje Super kup ABA lige. 

Super kup će biti održan u Baru od 20. do 23. septembra, a u njemu će se takmičiti osam ekipa koje su to zaslužile rezultatima u prethodnoj sezoni. 

Za prvi trofej Super kupa borit će se Cedevita, Partizan, Budućnost, Igokea, Mega Bemaks, Cibona, Mornar i FMP, dok je Crvena zvezda otkazala svoje učešće na ovom takmičenju zbog obaveza koje klub ima u Evroligi.

Još jedna novina u slijedećoj sezoni biće juniorski turniri u regionu. Na sjednici je odlučeno da Liga snosi troškove putovanja svih ekipa učesnica. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podsjetimo, na današnjoj sjednici donijeta je odluka o pokretanju Druge ABA lige. Iz Bosne i Hercegovine direktni učesnici su Bosna Royal i Zrinjski, dok će Mladost, Sloboda i Široki Brijeg pokušati se domoći Druge ABA lige kroz kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi