Sutjeska bolja od Zrinjskog u drugoj utakmici memorijala "Marijofil Džidić"

Neizvjesna završnica pripala crnogorskom timu

Sutjeska bolja od Zrinjskog u drugoj utakmici memorijala "Marijofil Džidić"

Nikšićka KK Sutjeska drugi je finalista memorijalnog košarkaškog turnira "Marijofil Džidić" koji se igra u Mostaru. Nikšićani su nadigrali HKK Zrinjski rezultatom 90:82 i došli u priliku obraniti naslov osvojen prošle godine.

Nakon što je u prvom meču KK Rogaška nadigrala HKK Čapljina u drugoj i kudikamo neizvjesnijoj utakmici slavio je crnogorski tim te će se sutra suprotstaviti Slovencima u finalu turnira.

Tek u posljednjoj četvrtini tim Sutjeske uspio je da prelomi ovu utakmicu koja je svojim velikim dijelom protekla skoro u samom egalu. Nakon prvih 20 minuta Crnogorci su vodili sa 45:43 a u zadnji period ušli su sa samo 4 koša viška. 

Sjajni Nikola Pavličević s 33 koša predvodio je Sutjesku do pobjede u ovom meču. Nikola Đoković dodao je 19, a povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismet Sejfić 17 poena. Kod Zrinjskog najbolji je bio Aleksandar Danilović s 20 poena a 19 je postigao Krsto Bjelica. Solidne partije pružili su još Glogovac sa 16 te Bruggeman s 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Finale turnira igra se sutra u 20h a utakmica za treće mjesto u 18h. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi