Švedski prvak ponovo bolji od Slobode
Druga pobjeda Šveđana

Drugi poraz od Delfina

Švedski prvak ponovo bolji od Slobode

E. Dindić, foto: E. Dindić

OKK Sloboda i švedski prvak Norrkoping Dolphins večeras su u Velikom Mejdanu odigrali još jedan prijateljski susret. Ponovo su prvaci Švedske slavili pobjedu i to rezultatom 74:84 (19:21, 12:21, 29:22, 14:20).

Šveđani su vodili tokom većeg dijela meča nedozvoljavajući domaćinima da se ozbiljnije približe. Uglavnom je to bila prednost od osam do deset poena. Sredinom trećeg perioda Tuzlaci su prišli na 49:53, no gosti su vrlo brzo pobjegli na sedam razlike. Ipak, iz drugog pokušaja Crveno–crni su ponovo na tijesnom zaostatku, pa se u posljednji period ušlo sa prednošću Šveđana 60:64.

Ipak, do kraja susreta Delfini su povećali vodstvo za konačnih 74:84.

Košarkaši OKK Sloboda su ovaj susret imali veliki broj promašenih otvorenih šuteva i zicera, što prvak Švedske znalački koristi da održi sigurnu rezultatsku prednost.

U redovima OKK Sloboda Jovanović je postigao 14, a Božović 11 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Delfina Kjellbom je postigao 18, a Dubas 17 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi