Pešiću nije padalo na pamet ponovi bilo šta: Okrenuo se i hladnokrvno otišao
Foto - Screenshot

Zanimljiva scena

Pešiću nije padalo na pamet ponovi bilo šta: Okrenuo se i hladnokrvno otišao

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić (72) poznat je kao veoma temperamentan stručnjak.

Legendarni 'Kari' važi za jednog od najboljih evropskih stručnjaka decenijama unazad, a u finišu karijere ponovo je odlučio da sjedne na klupu reprezentacije.

Pešić nije 'lagan za saradnju'. Ipak, ono što se cijeni kod njega je velika iskrenost i gotovo uvijek u oči kaže sve što želi.

Tako je usprkos velikom negodovanju javnosti sa spiska reprezentacije otpisao legendarnog Miloša Teodosića i tako je još jednom pokazao čvrstu ruku koja ga je godinama krasila.

Pred utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke, legendarni Kari je imao zanimljiv nastup pred kamerama Sport Kluba.

Nakon što je gotovo osam minuta davao izjavu, novinar ove televizije zamolio je 72-godišnjeg trenera da za grčke medije ponovi dio izjave na engleskom jeziku.

Oglasi

Pešiću to nije palo ni na kraj pameti. Nije mogao da vjeruje šta čuje, rekao je 'ne', okrenuo se i hladnokrvno otišao svojim putem.

Nije bilo ni teoretske šanse da se Pešić predomisli. Bilo mu je dosta izjava i nerealno bi bilo da sve ponavlja.

Svetislav Pešić je trenersku karijeru počeo 1982. godine u sarajevskoj Bosni s kojom je tri godine ranije kao igrač osvojio naslov prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nakon Bosne koju je vodio pet godina otišao je u Njemačku. Radio je kao selektor ove selekcije, a zatim i sedam godina kao trener Albe iz Berlina.

2000. godine postaje selektor Jugoslavije s kojom je osvojio evropsko i svjetsko zlato. Nakon toga je promijenio brojne klubove, a radio je u Barceloni, Lottomatici, Crvenoj zvezdi, Bayernu...

Top Komentari

Dragan_B
Jel skonto neko naslov ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi