Svetislav Pešić novi trener Barcelone
Foto: EPA

Ugovor do kraja sezone

Svetislav Pešić novi trener Barcelone · Zvanično

M. Šljivak

Iskusni stručnjak Svetislav Pešić (68) novi je trener košarkaša Barcelone.

Katalonski velikan nedavno je otpustio Sita Alonsa nakon serije od tri uzastupna poraza u prvenstvu i jako loše igre u dosadašnjem dijelu sezone.

Svetislav Pešić vraća se u Barcelonu s kojom je 2003. godine osvojio naslov prvaka Europe, prvi u klupskoj historiji, a iste godine osvojen je i Kup Kralja iste godine.

U bogatoj karijeri koju je počeo na klupi sarajevske Bosne, Pešić je imao velike uspjehe. Pored osvajanja Eurolige sa Barcom, vodio je selekciju Jugoslavije do zlata na Svjetskom prvenstvu, dok je sa Njemačkom i Jugoslavijom postao prvak Evrope.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pred Pešićem je zadatak da ostvari što bolji plasman do kraja sezone u prvenstvu, a za narednu sezonu Barca će pokušati da angažuje igračku legendu kluba Šarunasa Jasikeviciusa, koji na sjajan nači vodi Žalgiris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi