"Svjetsko prvenstvo je bitno drugima, kod nas nema isti status"
(Foto: EPA)

Jerry Colangelo priznao

"Svjetsko prvenstvo je bitno drugima, kod nas nema isti status"

M. Šljivak

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država nije blistala na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Iako su u ekipi igrale NBA zvijezde, sastav tima nikog nije oduševio, pa je na kraju SAD završila kao šesta na prvenstvu svijeta.

Međutim, na Olimpijskim igrama narednog ljeta u Tokiju očekuje nas najjači sastav SAD-a. Najavio je to i direktor reprezentacije Jerry Colangelo.

"Stvarnost je takva da je Svjetsko prvenstvo bitno širom svijeta, ali takav status nema u SAD-u. Naš fokus je na Olimpijskim igrama i sasvim sigurno da očekujem drugačiji odgovor košarkaša koji budu pozvani u nacionalni tim", rekao je Colangelo.

Najveće zvijezde NBA lige već su najavile kako žele igrati za nacionalni tim narednog ljeta i teško da će ih iko zaustaviti na putu do zlata.

Dolazak u reprezentaciju najavili su već James Harden, Steph Curry, Anthony Davis, Kawhi Leonard i Paul George.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi