Amerikanci ne žele da im se ponovi Kina: I Klay želi u Tokio

Na Olimpijadu idu zvijezde

Amerikanci ne žele da im se ponovi Kina: I Klay želi u Tokio

Američki mediji su objavili da je 31 košarkaš od 35 koji su se trebali naći na prvom spisku Gregga Popovicha za Kinu otkazao učešće na Mundobasketu.

Istina, nikada Amerikanci nisu bili previše zainteresovani za svjetska prvenstva, ali sedmo mjesto u Kini je ravno debaklu za državu čije su se košarkaške reprezentacije nekada nazivale "timovima iz snova".

Čini se da će se scenario koji je već viđen nakon slabijih rezultata SAD na međunardonim takmičenjima ponoviti.

Nakon C ili D postave, na sljedeće veliko takmičenje ide A, kako bi Amerikanci pokazali svijetu da su i dalje najbolji.

Tako najveće zvijezde NBA lige već rezervišu svoje mjesto za Olimpijadu u Tokiju.

Nakon što su se selektoru već predložili Draymond Green i Steph Curry sada je to učinio i njihov saigrač iz Warriorsa Klay Thompson.

"Volio bih igrati za SAD. To je plan... Volio bih biti u timu za Oimpijadu", istakao je Thompson koji je u državnom dresu igrao na SP-u 2014. i Olimpijadi 2016. godine.

Nisu oni jedini koji žele u olimpijski tim, svoju želju je izrazio i Damian Lillard, a za očekivati je da će još velikih zvijezda željeti "braniti čast" Amerike u Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi