FIBA objavila raspored: Protiv koga će debitovati košarkaške Zmajice?

Raspored Svjetskog prvenstva

FIBA objavila raspored: Protiv koga će debitovati košarkaške Zmajice?

E. Ganibegović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove će godine u Australiji debitovati na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što je danas održan žrijeb, FIBA je objavila i raspored utakmica.

Prvo podsjetimo da se naša selekcija nalazi u grupi A zajedno s Belgijom, Kinom, SAD, Južnom Korejom i reprezentacijom koja će iz svima poznatih razloga zamijeniti izbačenu Rusiju, dok grupu B čine selekcije Francuske, Srbije, Japana, Kanade, Nigerije i domaće Australije.

Prvog dana takmičenja (22. septembar) Bosna i Hercegovina igrat će upravo protiv selekcije koja će upasti na Mundobasket umjesto Rusije, 23. septembra na rasporedu je duel s Kinom, a dan kasnije s Južnom Korejom.

Poslije toga slijedi zaslužen dan odmora, te još dvije utakmice - 26. septembra meč protiv već dobro poznate Belgije, a onda 27. kao šlag na tortu utakmica sa SAD.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

U drugu fazu takmičenja, tačnije četvrtfinale plasirat će se po četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe nakon čega slijedi klasična nokaut faza.

Svjetsko prvenstvo u košarci za žene održat će se od 22. septembra do 1. oktobra ove godine.

Top Komentari

Mackintosh
Izbusit ce ih Amerikanke za kraj i otpremit s prvenstva
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi