Tajni treninzi NBA košarkaša

Forma se nekako mora održavati...

Tajni treninzi NBA košarkaša

Teme:

Iako su postojale nade da bi individualni treninzi košarkaša u SAD-u mogli početi još u posljednjoj sedmici aprila, NBA liga je odlučila "zaključati" dvorane barem do 8. maja.

Naredba je jasna. NBA košarkaši još ne smiju trenirati u dvoranama i trening centrima svojim franšiza, a ne bi to trebali raditi ni u bilo kojim drugim košarkaškim dvoranama.

Međutim, pojedine NBA zvijezde izgleda zaobilaze paravila i naređenja lige kako bi barem donekle držale formu.

Određeni broj NBA košarkaša je našao put do privatnih košarkaških dvorana kako bi trenirao tokom suspenzije svih sportskih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa - tvrde novinari The Athletica Sam Amich i Joe Vardon.

"Trenutno nijednom igraču nije dopušten ulaz u objekte franšize niti bilo koje druge dvorane kako bi tamo trenirao. Trenersko osoblje ne bi trebalo raditi sa igračima. Ako igrač ima svoju privatnu dvoranu to je sjajno, ali mnogi su istakli da to jednostavno nemaju. Drugi, prema više izvora, treniraju sami u tajnosti u dvoranama koje bi trebale biti zatvorene", piše The Athletic.

NBA košarkaši sada čekaju osmi maj kada bi liga mogla dozvoliti individualne treninge ili čak treninge u manjim grupama.

Međutim, nije NBA liga ta koja donosi vrhovne odluke, pa bi se pojedini igrači i timovi svejedno mogli naći u komplikovanoj situaciji i nakon 8. maja.

U žarištima epidemije virusa Covid-19 u SAD-u se očekuje nastavak restriktivnih mjera, pa su NBA franšize u milosti i nemilosti lokalnih vlasti i vladinih agencija kada je u pitanju otvaranje timskih objekata. Tako bi neki mogli zaostati u pripremama za eventualni nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi