Tako se radi posao: Rumuni dobijaju veliko pojačanje u reprezentaciji
28-godišnji krilni košarkaš je promijenio tri univerziteta, a u Evropu je stigao 2013. godine i zaigrao je za Ulm. Potom je igrao u Izraelu i Turskoj, a ovo mu je druga sezona u CSKA (Foto: EPA)

Clyburn dobija pasoš Rumunije

Tako se radi posao: Rumuni dobijaju veliko pojačanje u reprezentaciji

Midhat Šljivak

Košarkaški savez Rumunije odradio je odličan posao kada je izbor novog naturalizovanog košarkaša u pitanju.

Novi član ove selekcije trebao bi postati košarkaš moskovskog CSKA, Amerikanac Will Clyburn sa kojim su pregovori u završnoj fazi.

Clyburn bi uskoro trebao dobiti pasoš Rumunije i zaigrati za ovu reprezentaciju, a svakako će mu biti mnogo lakše da uz pasoš Evropske unije igra košarku na Starom kontinentu.

Rumuni su prošlog ljeta bili blizu dogovora sa Scottiejem Wilbekinom, ali je član Maccabija prevario Rumune, a zatim i BiH, te je izabrao Tursku.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Clyburn ove sezone igra jako dobro u dresu CSKA i na prosjeku je od 12.4 poena i 7.8 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi