Talić: U Bar idemo po pobjedu, imamo šanse
Foto: ABA League

Optimizam u taboru Igokee

Talić: U Bar idemo po pobjedu, imamo šanse

Naredno kolo ABA lige za košarkaše Igokee donosi duel s Mornarom.

Na startu ovog regionalnog takmičenja Igosi su doživjeli poraz od Partizana, no vjeruju kako su izvukli pouke i u Bar putuju s namjerom da naprave iznenađenje protiv pretendenta za visok plasman.

Dobroj košarkaškoj predstavi nada se i trener Igokee Marko Barać.

"Ekipi koja je napravila veliki iskorak na tržištu, imaju izuzetno kvalitetne pojedince i ogroman napadački potencijal. Ono što je specifičnost jeste da zahtjeva najteži mogući rad u odbrani. To je ekipa sa odličnom geometrijom u napadu, oni imaju mogućnost da igraju u raznim varijantama, sa klasičnom peticom, sa dvije četvorke koji mogu da šire uz izuzetno kvalitetne bekove koji odlično šutiraju. Moramo imati potpunu koncentraciju i disciplinu tokom svih 40 minuta.“

Svoja očekivanja iznio je i igrač Igokee Darko Talić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

„Iako smo izgubili od Partizana, mislim da možemo da izvučemo pouke. Analizirali smo i vidjeli kako smo igrali. Što se tiče nas protiv Mornara ili bilo kojeg drugog tima, bez obzira na to da li igramo kod kuće ili u gostima, mi ćemo ići na pobjedu. Imamo svoje šanse, Mornar je iskusna ekipa sa iskusnim igračima koji imaju odlične karijere i oni znaju na koji način da igraju ovakve utakmice. Mislim da će biti dobra utakmica ali mislim da i mi imamo svoje šanse", poručio je Talić.

Meč u Baru se igra u subotu u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi