Turska ima svog Luku Dončića, a on dolazi iz Zenice: Komentator u transu, ne može da vjeruje

Biberović opet junak

Turska ima svog Luku Dončića, a on dolazi iz Zenice: Komentator u transu, ne može da vjeruje

E. Škorić

Nesuđeni reprezentativac BiH Tarik Biberović ponovo je oduševio Tursku i donio svojojoj reprezentaciji pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket.

Nakon poraza od Italije, Turska je ugostila Island u 2. kolu i na kraju slavila sa 76:75 i to poenima Biberovića sa zvukom sirene.

Biberović je ukupno ubacio devet poena uz četiri skoka i jednu asistenciju, ali pogodio je odlučujući šut koji je Turskoj osigurao bitnu pobjedu.

[twitter]https://twitter.com/BasketNews_com/status/1761766601051734466[/twitter]

Sanli je inače bio najefikasniji sa 20 poena i 12 skokova, dok je Osmani ubacio 14 poena. U redovima Islanda Hermannsson je ubacio 15, a Frdriksson 14 poena.

U grupi su još Italija, koja je u prvom kolu slavila protiv Turske, te Mađarska koja je izgubila na Islandu.

Oglasi

Upravo u meču protiv Italije je Biberović imao svoj prvi nastup za Tursku te je ubacio 27 poena uz 8 skokova i 4 asistencije.

Selektor Ergin Ataman oduševljeno je nakon tog meča govorio o košarkašu iz Zenice, bivšem igraču Spars,a koji je trenutno jedna od zvijezda Fenerbahčea u kojem igra dugi niz godina.

"Kao turski igrač, zaslužuje igrati", rekao je Ataman, dodavši: "Odigrao je izvrsnu utakmicu, vrlo je konkurentan i kvalitetan igrač. Također je prijateljski nastrojen unutar tima".

Po svemu sudeći, Biberović će u budućnosti biti jedan od najvažnijih turskih reprezentativaca i prava je šteta što nije pristao da igra za svoju BiH.

Top Komentari

makke07
Malo umanjite lobiranje Sandžaklijama, ofirno postalo uopce gurati ih vise u svakom sektoru .
1 0
Ss.ba
A nista to da naslov bude tipa i Turska ima svog "Musu"? Musa ima tek 23 godine i zavidnu karijeru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi