Stiže poziv selektora, sada više nema dilema za koga će igrati Tarik Biberović

Rođen u Zenici, bio i na NBA draftu

Stiže poziv selektora, sada više nema dilema za koga će igrati Tarik Biberović

Samir Mlaćo

Iako su  prošlog ljeta pojavile informacije da bi Tarik Biberović mogao zaigrati za našu košarkašku reprezentaciju, od toga nema ništa.

Iako su prošlog ljeta pojavile informacije da bi Tarik Biberović mogao zaigrati za našu košarkašku reprezentaciju, od toga nema ništa.

Na pripremama za kvalifikacije za Eurobasket 23.08. prošle godine pričalo se o dolasku selektora Biberoivća, što je tada potvrdio i selektor Adis Bećiragić koji je kazao da su iz našeg Saveza počeli proceduru da Biberović budi dio bh. tima.

Tarik Biberović je bio među najtalentovanijim košarkašima Evrope, a to govori i podatak da je već kao tinejdžer imao minutažu u velikom Fenerbahceu.

Odlaskom u turski Fenerbahce prije nekliko sezona Biberović je promijenio sportsko državljanstvo i postao turski igrač. Biberović, međutim, zvanično nije nastupao niti za jednu selekciju Turske što je olakšavajuča činjenica.

Ipak, sada su pale sve nade, jer je selektor Turske Ergin Ataman bio jasan po pitanju Berberovića.

Oglasi

On je rođen u Zenici, ali posjeduje i tursko državljanstvo, te su ga Turci odlučili pozvati u svoju reprezentaciju. Ipak, neće imati status domaćeg igrača.

"U reprezentaciju ćemo uvrstiti i Tarika Biberovića. Prikazuje odlične igre u Fenerbahceu ove sezone i naći će se na spisku koji ćemo uskoro objaviti", najavio je Ataman.

Tarik je od 2018. godine član turskog velikana. Visok je 201 centimetar. U protekloj sezoni Eurolige u 12 nastupa bilježio je prosjek od 10,7 minuta i 2,9 poena.

Na draftu NBA lige, u junu prošle godine, Biberovića su kao 56. izbor druge runde uzeli Memphis Grizzliesi.

Ove sezone Biberović u Feneru bilježi 9,3 poena uz 2,9 skokova.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Svojevremeno je Biberović nastupao za sarajevske Sparse, a nedugo nakon toga doživio je velike promjene u konstituciji. Bio je mršavi klinac, a sada je već fizički itekako napredovao i spreman je za velike stvari.

Pokazuju to igre u Fenerbahceu, ali i poziv koji uskoro stiže iz reprezentacije Turske.

Top Komentari

user1698945749
Zalosno je da pored svoje zemlje izabereš neku zemlju sa kojom nemaš nikakve veze.
0 1
Pajkan
Pišaj ga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi