Atamana oduševio Tarik Biberović: "Kao turski igrač..."

Bosanac blistao u dresu Turske

Atamana oduševio Tarik Biberović: "Kao turski igrač..."

Edmir Škorić

Košarkaši Turske doživjeli su poraz od Italije na početku kvalifikacija za Eurobasket 2025. Tim Ergina Atamanta je poražen sa 87:80.

Tarik Biberović, koji je odigrao svoj prvi meč u dresu reprezentacije Turske, na terenu se zadržao 34:46 minuta i završio susret sa 27 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Košarkaš Fenerbahčea rođen je u Bosni, ali je dobio i tursko državljanstvo i očito će biti veliko pojačanje za ovaj tim.

"Kao turski igrač, zaslužuje igrati", rekao je Ataman, dodavši: "Odigrao je izvrsnu utakmicu, vrlo je konkurentan i kvalitetan igrač. Također je prijateljski nastrojen unutar tima".

Melih Mahmutoglu dodao je 14 poena, Kenan Sipahi 11 poena, 6 skokova i 8 asistencija, dok je Sertac Sanli upisao 10 poena i 7 skokova kod poraženih.

Međutim, Ataman je izrazio svoju frustraciju zbog načina na koji su službenici igre odlučili voditi takmičenje. Turski selektor smatra da se Italija izvukla s mnogo kontakta.

"Upozorio sam sudije tokom utakmice. U igri FIBA-e, kad god igrate u gostima, to je kao da protivnička ekipa igra američki nogomet. Suočili smo se s vrlo čvrstom odbranom. Pokušali smo odgovoriti na njihovu čvrstinu, ali nismo uspjeli to", jadao se.

Oglasi

"Unatoč svemu, poraz od sedam razlike prednost je za utakmicu u Istanbulu u smislu prvog mjesta u grupi", nastavio je Ataman.

Turska će se u drugom susretu kvalifikacija susresti s Islandom u nedjelju, 25. februara u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu u sportskoj dvorani Sinan Erdem.

"Moramo sada zaboraviti ovu utakmicu i pobijediti Island. Jesmo li mogli pobijediti? Bilo je teško jer smo uvijek bili u zaostatku u drugom poluvremenu, a na kraju smo izgubili. Možda smo izgubili kontrolu nad utakmicom tako što smo napravili previše izgubljenih lopti dok smo odmarali neke igrače . Po mom mišljenju, konačni rezultat daje nam prednost za drugu utakmicu," ustvrdio je Ataman.

Nakon utakmice se oglasio i sam Tarik Biberović:

"Nažalost, nismo mogli kontrolisati izgubljene lopte i skokove u napadu. Drugo poluvrijeme smo igrali malo koncentriranije pa smo igrali više međusobno, ali nažalost nismo uspjeli doći do pobjede. Ipak, dobro smo se borili. Ono što ću reći je da se nadam da ćemo pobijediti Italiju u utakmici koju ćemo igrati u Turskoj. Igrao sam dobro zahvaljujući saigračima, vjerovali su mi i davali mi loptu. Zato se želim zahvaliti svojim saigračima. Nadam se da ću nastaviti pokazivati ​​ko sam".

23-godišnji Tarik Biberović igrao je u OKK Sparsima u Sarajevu, a od 2018. godine je član turskog i evropskog giganta Fenerbahčea. Sa Fenerom je 2022. godine bio prvak Turske i ima tri trofeja Kupa te zemlje. Pred njim je očito zavidna i uspješna karijera i šteta je što ga nećemo gledati u dresu BiH iako su ga u KS BiH godinaam pokušavali dovesti.

Top Komentari

user1706559607
Boli nas k,,za njega sto uposte Pisete od debilima koji igraju za tudju zemlju nebitno,,tursku,srbiju,hrvatsku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi