Teletović nastavio sa sjajnim igrama

Mirza ubacio 15 poena

Teletović nastavio sa sjajnim igrama

Midhat Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su sinoć na svom parketu od Portland Trail Blazersa rezultatom 106:96 uz još jednu sjajnu partiju bh. košarkaša Mirze Teletovića.

Sunsi su ponovo odigrali jako dobar meč, ali ih je poraza koštao loš finiš utakmice u kojem je Portland dominirao.

Phoenix dobro otvara meč. Poveli su 6:0, vodili su do sredine igre u prvoj dionici, ali potom Blazersi preuzimaju igru u svoje ruke, te nakon ovog dijela igre stvaraju sedam poena prednosti, 33:26.

Dosta zanimljiva košarka igrala se i u ostatku meča. Phoenix je uspio da sjajnom igrom u drugoj četvrtini preokrene rezultat u svoju korist, te su na odmor domaći košarkaši otišli s četiri poena prednosti, 61:57.

Ista razlika je bila i nakon treće dionice (82:78), no domaći popuštaju kada je bilo najvažnije. Serijom od 13:0 u samom finišu gosti iz Oregona dolaze do ključne prednosti i pobjede u ovom susretu.

Iako je šuterski bio nešto slabiji Mirza Teletović je ponovo odigrao sjajan meč. Na parketu je proveo 25 minuta, a za to vrijeme je ubacio 15 poena, imao je šest skokova i dvije asistencije.

Eric Bledsoe je s 31 poenom predvodio Sunse, dok je u pobjedničkom sastavu CJ McCollum ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.